Leverancier van gerookt en gebraden biologisch vlees

Marktaandeel biologisch vlees neemt sterk toe

In 2012 zijn de consumentenbestedingen aan biologische voeding met circa 12% gestegen, tot bijna 1 miljard euro. In de productgroepen vlees en vleeswaren is de groei het sterkst. Door de toenemende vraag naar biologisch vlees neemt ook bij Rookwerk de afzet van gerookt en gebraden biologisch vlees toe. Het biologisch vlees dat wij bereiden is smaakvol, puur en duurzaam geproduceerd. Tevens maken wij binnen onze biologische lijn gebruik van biologische kruiden.

Biologisch vlees is niet altijd duurder

Biologische vleesproducten zijn over het algemeen duurder omdat o.a. de veehouderij arbeidsintensiever is en het veevoer ook van biologische aard is. De prijs van biologisch vlees ten opzichte van regulier vlees varieert sterk. Zo is de prijs van biologische kipfilet veel hoger dan de prijs voor reguliere kipfilet. Omdat de vraag naar biologische kipfilet groter is dan de vraag naar andere delen van dezelfde kip, wordt een gedeelte van het biologisch kippenvlees verkocht voor de prijs van regulier kippenvlees. De ‘gederfde inkomsten’ worden (logischerwijs) door de pluimveehouders doorberekend naar het biologisch kipfilet.

Het EKO keurmerk

Rookwerk, EKO vleesgroothandelDoor de dagelijkse verse inkoop van biologisch vlees, hoge hygiƫnische standaard en liefde voor het vak, zijn wij in staat hoogwaardige gerookte en gebraden biologische vleesproducten te bereiden. Rookwerk B.V. is dan ook Skal gecertificeerd en mag het EKO-keurmerk voeren op haar biologische producten.

Aan het EKO-keurmerk herken je het biologische product dat door Skal is gecertificeerd. Het EKO-keurmerk staat voor betrouwbaarheid en maximale zekerheid dat het product ook echt biologisch is. Het is gecontroleerd. Skal is wettelijk eigenaar en merkhoudster van het EKO-keurmerk.

Het EKO-keurmerk betekent dat het product voldoet aan de Nederlandse nationale regelgeving, dus aan de EU-verordening voor biologische productie. Het gebruik van het EKO-keurmerk is aan strenge regels gebonden en slechts toegestaan na toestemming van Skal.